Browsing all articles in Harlekin edicija

Mišel Rajd/Michelle Reid – Jedina prava nevesta

Series: Wedlocked!

  

Predsvadbena zabava bila je zaglušujuće bučna, poput kakvog džinovskog motora, a Lizi nije mogla da se seti da li joj se ikada u životu manje slavilo nego tada.
A sada još i veče u La Skali, dragi Bože, pomislila je sumorno. Stajala je, okružena svim tim luksuzom,.u apartmanu ovog otmenog milanskog hotela, spremajući se da obuče isto tako otmenu markiranu haljinu koja je sigurno koštala više nego što je smela i da zamisli, kako bi prisustvovala otmenoj gala večeri i vrhunskom izvođenju opere u La Skali, dok je u Engleskoj njihov porodični posao bio na rubu propasti.
Nije želela da dođe na venčanje svoje najbolje prijateljice, ali njen otac je bio uporan. Njen brat Metju otišao je čak korak dalje i istinski se naljutio.
– Ne budi glupa! – dreknuo je na nju. – Zar zaista hoćeš da se tata oseća još gore nego što se već oseća zbog svega ovoga? Idi na Bjankino venčanje – rekao je Metju – a kada budeš bila tamo, poželi joj sve najbolje od mene sa tim njenim super bogatim ulovom.

Linda Hauard/Linda Howard – Suze odmetnika

  

Bilo je već prilično kasno, negde oko jedanaest sati, kada se muškarac širokih ramena pojavio na otvorenim dvokrilnim vratima salona. Stajao je tamo, u potpunosti opušten, i radoz-nalo posmatrao zabavu. Suzan ga je odmah primetila, premda se činilo da je ona bila jedina, proučivši ga sa primetnim iznenađenjem na licu, budući da ga nikada pre nije videla. Setila bi se da jeste; bio je od onih ljudi koji se nikada ne zaboravljaju.
Bio je visok i mišićav, a njegov izvrsno skrojeni beli smoking savršeno je prianjao uz njegova moćna pleća. Međutim, ono što ga je izdvajalo od ostalih nije bila gotovo raskalašna opuštenost kojom je odisao; bilo je to njegovo lice. Imao je bestidan pogled razbojnika i oštre crte koje su još više bile naglašene debelim tamnim obrvama, nadvijenim nad njegovim svetlim, kristalno plavim očima. Privlačile su poput magneta, pomislila je, uprkos tome što u tom trenutku nisu bile uperene u nju. Nekakva neobična jeza prostruja joj niz kičmu, i njena čula se iznenada izoštriše – muzika je bila nekako vibrantnija, boje intenzivnije, a opojan miris prolećne noći jači. Dok je zurila u tog stranca sa neskrivenim, i gotovo primitivnim interesovanjem, svi njeni instinkti bili su naglo probuđeni. Žene su oduvek umele da prepoznaju opasne muškarce, a ovaj je bio otelotvorenje opasnosti.

Carole Mortimer / Kerol Mortimer – Nemilosrdna sicilijanska bračna osveta

  

Propalo je.

Sve je propalo.

Novac je odavno nestao. Prethodne godine ostao je i bez stana u Londonu, vile u Francuskoj i crvenog ferarija. Sve je izgubio okretanjem točka ruleta.

Bila je to bolest; znao je on to. Ali premda se veoma trudio da je se oslobodi, za tu boljku nije mogao da nađe lek.

Prošle noći izgubio je nešto za šta se uvek zaklinjao da nikad neće staviti na kocku i time je na najgori mogući način izdao porodicu.

O, bože…

Stisnuo je volan automobila koji je vozio… iznajmljenog automobila; više nije imao novca da kupi automobil. Vozio je nagonski, savlađujući oštre krivine planinskog puta kojim je napuštao Monte Karlo dok je azurno plavetnilo Sredozemnog mora primamljivo svetlucalo daleko dole ispod njega. Bio je svestan da će se tim putem, uprkos naporu koji je ulagao da suzbije poriv, večeras ponovo vratiti kad groznica postane neizdržljiva i primora ga da se ponovo prespusti čaroliji kockarskih stolova.

Diana Palmer – Kauboj i dama

  

Stajali su jedno naspram drugog, visoki muškarac i vitka plavokosa devojka i ličili su na boksere u ringu koji čekaju da se oglasi gong i označi početak meča.
– Nikada! – ponavljala je devojka dok su iz njenih očiju boje lešnika sevale munje. – Znam da nam je taj posao potreban i za tebe ću uraditi sve – u razumnim granicama. Međutim, ovo prelazi te granice i ti to dobro znaš, Teri!
Teri Blejk je zabrinuto uzdahnuo, okrenuo se i zagledao kroz prozor u saobraćajnu gužvu koja je bila uobičajeni jutarnji prizor u San Antoniju. Ruke je duboko zavukao u džepove, a njegova krhka ramena tužno su se još više obesila.
– Propašću – rekao je tiho.
– Prodaj jedan od svojih kadilaka – predložila je devojka gledajući ga u leđa.
Nervozno ju je pogledao. – Amanda…!
– Jutros kada sam došla, bila sam Mendi – podsetila ga je uz smešak nameštajući svoju dugu, platinastu kosu. – Ma hajde, Teri, nije baš tako loše.
– Nije – složio se – pretpostavljam da nije. – Naslonio se na zid kraj ogromnog prozora i pažljivo posmatrao njenu vitku figuru. – Nije moguće da mu se ne sviđaš – nastavio je odsutno. – Nema tog muš-karca od krvi i mesa kome se ti ne bi sviđala.
– Džejson Vajthol ne spada u tu kategoriju. Kroz njegove vene teče ledena voda s primesama ustajalog viskija.

Kejt Voker/Kate Walker – U postelji grčkog milionera

Greek Tycoons 4.

  

Kiša se u potocima slivala niz vetrobran, zamagljujući pogled na put i tablu pričvršćenu na niski kameni zidić, ali Angelosu Rusakisu nije bila potrebna pomoć, niti vodič da pronađe put do mesta koje je tražio. Seoski drum koji je vodio do imanja nije se nimalo promenio od kada je poslednji put prolazio njime, pre izvesnog broja godina, i pre nego što je ugledao kapiju već je okretao volan, spreman da skrene.

Divlji pljusak i uzani krivudavi prilazni put onemogućavali su mu da vozi drugačije nego u prvoj brzini i izuzetno polako, ali to mu nije smetalo. Toliko dugo je čekao i planirao ovaj trenutak da nekoliko minuta više nije pravilo nikakvu razliku. Zapravo je uživao u iščekivanju, gotovo isto koliko i pri pomisli na to da će svoj plan konačno početi da sprovodi u delo. Kada se pred njim ukazala velika kuća boje peska, osećanje zadovoljstva koje ga je pratilo od kada je napustio Atinu sada je bilo još dublje i snažnije.

Heder Grejem/Heather Graham – Obrisi u tami

  

On i noć su se stopili u jedno.

Njegov hod po vlažnoj zemlji bio je tih poput povetarca koji je hladio noćni vazduh, a njegovo oprezno kretanje kroz uredno potkresano žbunje izgledalo je kao igra senki.

Bio je višestruko obdaren i mnogo toga je dugovao svojim precima; umeo je da se kreće graciozno kao jelen, da se u lovu prikrada sa pronicljivošću i veštinom pantera i da u svojoj odlučnosti pokaže istrajnost surog orla.

Međutim, sve to što je nasledio od dalekih predaka nije ni na koji način bilo povezano s njegovim tajanstvenim prikradanjem u toj tamnoj noći. Kao ni odeća koju je nosio: crne levis farmerke i crna rolka. I crne adidas patike.

Sve crno, kako bi se utopio u tamu.

Povljen, trudeći se da na prstima održi ravnotežu u tom položaju, pažljivo je posmatrao kuću već pola sata. Onda je polako počeo da se kreće oko nje, koristeći grane palmi i hibiskusa kao zaklon.

U kući nije gorelo nijedno svetio. Vladala je potpuna tišina. Čak ni spuštene grane bora nisu šuštale.

I dalje zbunjen, iako malo manje napet, odlučio je da krene u još jedan nečujni obilazak svoje kuće.

Zaustavio se kod ulaza sa zadnje strane i, mada nije ništa čuo, osetio je strujanje u vazduhu. A onda je i čuo. Koraci. Oprezan, lagani hod.

Nečija silueta se pojavila naspram blede mesečine.

Taj neko je takođe bio obučen u crno od glave do pete.

Crne farmerke. Široki džemper. I crna fantomka koja je sakrivala lice, tako da se nije mogao odrediti pol te osobe, ali je namera uljeza bila očigledna – da uđe u kuću.

En Oliver/Anne Oliver – Biznis u spavaćoj sobi

Undressed by the Boss 1.

  

Jedan od najboljih savremenih australijskih ljubavnih romana. Zak Forester nastoji da se izbori sa osećanjima nakon smrti svoje žene, a onda, iznenada, u njegov svet dolazi ekscentrična Ebigejl.

Debi Makomber/Debbie Macomber – Provodadžije

  

Samohrana majka Dori Robertson je iznenada pod pritiskom – treba da nađe oca za svog jedanaestogodišnjeg sina. I već je odabrala koga želi: bivšeg profesionalnog fudbalera Gavina Parkera.

Pošto i Gavinova ćerka želi da se njen otac opet oženi, deca odlučuju da udruže snage. Gavin predlaže Dori da počnu da se viđaju, samo da učine deci po volji. Dori zaključuje da nema opasnosti…

Helen Bianchin – Njegova savršena supruga

Wedlocked! serija

  

Pre dve godine pokrenula je partnerski biznis sa Polom Evansom i uložila svu svoju ušteđevinu u restoran u jednom pomodnom kvartu, radeći gotovo neprekidno kako bi postigla uspeh.
Što se i desilo, jer joj je pošlo za rukom da služi finu hranu po pristojnim cenama za klijentelu koja je svakim danom bila sve veća.
Život je bio dobar… sve dok Pol nije pobegao iz zemlje, prethodno ispraznivši ne samo njihov poslovni bankovni račun već i njen lični, zato što mu je naivno verovala.
To što je pljačka izvedena istog dana kada su Darijus i Suzan pošli na dugo putovanje po Evropi nije bila slučajnost, jer je Lara tako ostala bez roditeljske podrške. Pozvala je policiju, posavetovala se sa advokatima i podnela tužbu, ali točkovi pravde su se sporo okretali.
Lara je bila toliko ponosna da je sebe sve vreme ubeđivala kako je zbrka u koju je upala njen lični problem, pa je vratila stan koji je kupila na kredit i počela da iznajmljuje jedan znatno manji i skromniji, prodala je auto i prešla na javni prevoz.
Međutim, finansijska šteta je bila ogromna i uprkos tome što je otpustila nekoliko radnika a ona sama radila duple smene, to joj je tek neznatno olakšalo situaciju. Više nije mogla da uzme pozajmicu od banke, te je sa nedostatkom sredstava pokušala da se izbori kratkoročnim zajmom od jednog krajnje nepoželjnog izvora.
Čovek je ključnu rečenicu izgovorio hladnim okrutnim glasom.
Plaćaj na vreme i sve će biti u redu, praćenu zastrašujućim zaključkom, nemoj… i ništa neće biti.

Carla Neggers – Opasna igra

       

Sa lakoćom se prisetila puta do Vinijevog poseda. Nalazio se u okrugu Marin, a kuća se nalazila na vrh brda. Bila je sva u staklu i drvetu, spektakularna, sa prelepim pogledom na zaliv. Međutim, Šeridan nikada nije volela D’Amursa i pomišljala je kako bi jedan dobar zemljotres baš mogao Vinijev mali zamak da strese u zaliv.

Ipak, nije mislila da je on ubica. Ne bi on bio spreman da ubije Džej Bija. On je bio obazriv čovek – paranoik ili realista, Šeridan nije tačno znala šta – pa je svoje imanje načinio neprobojnim, zahvaljujući modernoj tehnici. Bilo je tu običnih čuvara, ogromnih sa tvrdim licima, bezbednjaka na vratima, dobermana koji su špartali imanjem. Povrh toga, Vini je postavio i kompjuterizovan sistem za nadzor.

 

Page 1 of 3123

Cover

Francine Rivers - 03 Sigurno kao svitanje2 +.jpg

Menu

Posetioci

Online: 4
Danas: 163
Ove nedelje: 1122
Ukupno: 180398

Login